måndag 14 december 2015

Dekantering och filtrering

Dekantering

Vi tog 2 200ml bägare, vatten(H2O) och ca en tsk sand. Vi började med att hälla i 200ml rent vatten(H2O) i en av 200ml:s bägare. Och sen tsk sand sen så rörde vi om ett tag tills sanden hade sjunkit ner till botten och sen väntat till resten av sanden i bägaren har sjunkit ner till botten. Och när det väl har hänt så hällde vi över försiktigt vattnet till den andra 200ml bägaren. Och vi ser till att det ska komma med så lite sand som möjligt och sen så är vi klara.









Filtrering


Man tar ett stativ, en bägare med sand, vatten och en tom bägare, tratt och filtpapper. Man ska börja med att vika filtpappret två gånger så att den ryms i tratten. Och i stativet finns en liten hållare som upp tratten. Man ställer den tomma bägaren under tratten också häller man i sandvattnet i tratten och bara ser hur vattnet renas. Och man brukar använda filtrering när man kokar kaffe oftast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar