Dekantering
Vi tog 2 200ml bägare,
vatten(H2O) och ca en tsk sand. Vi började med att hälla i 200ml rent
vatten(H2O) i en av 200ml:s bägare. Och sen tsk sand sen så rörde vi om ett tag
tills sanden hade sjunkit ner till botten och sen väntat till resten av sanden
i bägaren har sjunkit ner till botten. Och när det väl har hänt så hällde vi
över försiktigt vattnet till den andra 200ml bägaren. Och vi ser till att det
ska komma med så lite sand som möjligt och sen så är vi klara.
Filtrering
Man tar ett stativ, en bägare
med sand, vatten och en tom bägare, tratt och filtpapper. Man ska börja med att
vika filtpappret två gånger så att den ryms i tratten. Och i stativet finns en
liten hållare som upp tratten. Man ställer den tomma bägaren under tratten
också häller man i sandvattnet i tratten och bara ser hur vattnet renas. Och
man brukar använda filtrering när man kokar kaffe oftast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar